Полицискиот час скратен, ќе почнува од 19 часот

Министерството за здравство соопшти дека се задоволни од начинот на кој се спрвауваат со КОВИД 19 во земјава, соопшти министерот за здравство Венко Филипче. Бројот на заболени се движи линеарно, и поради тоа на владата ќе и ги достават предлог мерките да се скрати полицискиот час. Истиот да почнува од 19 часот и да трае до 5 часот наредниот ден, со цел граѓаните да можат полесно и без притисок да ги набавуваат намирниците. Скартен ќе биде и полицискиот час за време на викендот и ќе почнува во сабота во 13 часот и ќе трае до понеделник во 5 часот.

 

Останува забраната за социјална дистанвца, рече Филипче и потенцираше дека луѓето ќе мора да носат заштитни маски во сите затворени простории, како банки, маркети, пошти, чекалници. Кога ќе се движат на отворено, не мора да се носи заштитна маска, освен кога нема да може да се одржи дистанцата од 2 метра, како на пример на пазарите.

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here