(Видео) Заев: Поминаа три години од крвавиот 27 април, лузните уште ми се свежи и се гледаат

Сѐ уште се свежи сеќавањата, но и лузните на лидерот на СДСМ Зоран Заев од настаните на 27 април во Собранието. Поминаа три години од крвавиот четврток кога за својот живот во Собранието се бореа пратеници, новинари, вработени во парламентот, никогаш повеќе да не се повтори, изјави Заев за ТВ21 на прашањето како од оваа временска дистанца гледа на овие немили случувања.

„Ниту јас ниту граѓаните не го забораваме теророт и насилството што се случи таа вечер. Но ниту јас ниту граѓаните не забораваме колку далеку може да отиде ВМРО-ДПМНЕ. Не забораваме ниту дека насилниците точно знаеја каде се наоѓаме. Не забораваме дека некој беше подготвен да убие пратениците и државата да ја втурне во војна, само да го заштити криминалниот режим на ВМРО-ДПМНЕ.“, рече Заев.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here