Хрватската полиција со спреј им црта крстови на главите на мигрантите

Гардијан тврди дека хрватската полиција со спреј им црта крстови на главите на мигрантите кои бараат азил при обидот да ја поминат границата од Босна и Херцеговина.

Гардијан објави фотографии од инцидентот кој многу организации за човекови права го опишаа како „најново понижување“ од страна на хрватските власти кон мигрантите кои патуваат преку балканската рута.

Обединетите нации побараа од хрваската Влада ги остражи сите наводи за злоставувањето, пренесува хрватски Индекс.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here