Запленети 850.000 несодветни заштитни маски кои пристигнале од Кина а биле наменети за продажба.

Управата за јавни приходи на Грција, откри и заплени 850.000 несоодветни заштитни маски, без потребните спецификации и меѓународни ознаки, наменети за грчкиот пазар.

Царинската служба на атинскиот аеродром, како и надлежната управа соопштиле дека повеќето од увезените маски биле од Кина, а другиот дел Бангладеш.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here