Оливер Спасовски: Ние сме домаќини луѓе, новиот мерцедес не е купен туку запленет од едни криминалци.

Во телефонски разговор за Народен Глас владата се изјаснала дека не се работи за никакво купено возило, туку за запленето возило од едни криминалци. Како што пишува и на самиот портал владата се пофалила со нивната економија и со нивното домаќинско штедење.

“Мерцедесот е запленет од судот во кривична постапка од сторители на кривично дело, одземен е и доделен на агенција за одземен имот, со одлука на влада е доделен во сопствеништво на СОЗР и на тој начин е ставен во возниот парк на СОЗР, НУЛА ДЕНАРИ СЕ ПОТРОШЕНИ од буџетот на граѓаните за ова возило! Иако е многу скапо но сепак наоѓаме начини да штедиме а во исто време да го подновиме паркот на нашите функционери” – ни велат од владата.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here