23.9 C
Ohrid
вторник, септември 21, 2021
Почетна Македонија Наќе Чулев: “Haгpaда од 15.000 денapи за сите вpaботени во MBP”

Наќе Чулев: “Haгpaда од 15.000 денapи за сите вpaботени во MBP”

Translate (Eng):[gtranslate]

“Благодарност за вработените во Министерството за внатрешни работи кои даваат исклучително голем придонес во справување со пандемиjaта од KOBИД-19!

Денес потпишав и до Владата ќе доставам уредба со која се предвидува награда од 15.000 денари линеарно и еднократно за секој од нив.

Уредбата ги опфаќа сите полициски службеници, вработените во управните служби и останатиот административен персонал во Министерството за внатрешни работи кои целиот овој период неуморно и пожртвувано даваат се од себе во првите редови во справувањето со коронавирусот.

РЕКЛАМА

Немам никаква дилема дека тие со својот труд и ангажман го заслужуваат ова и очекувам Владата на првата наредна седница да ја усвои оваа уредба. Здравјето и животот на вработените се наш исклучителен приоритет и цврсто сме посветени на процесот на вреднување на нивниот придонес во остварување на целите на Министерството за внатрешни работи”.

- Реклами -