Општина Охрид донираше 100 пакети за Рамазан.

Во духот на меѓусебното почитување и соживот, Општина Охрид традиционално години наназад организира Ифтарска вечера за граѓаните од муслиманска вероисповед.
Поради моменталната ситуација, денеска во присуство на Муфтијата Семет Ајдари, донирани се 100 социјални пакети на Исламската верска заедница.
Пакетите ќе бидат поделени на социјално загрозените граѓани.
Ова е само мала порака за хуманост и солидарност во овие тешки денови и има за цел зајакнување на односите на граѓаните во Општина Охрид.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here