За прв пат после 50 години дојде време да се заменат и лифтовите во Струмичката болница.

Наке Гогов, директор на струмичката болница:

После повеќе од 50 години од изградбата на “ЈЗУ Општа Болница”- Струмица, за прв пат се заменети старите лифтови со целосно нови и најсовремени лифтови (нови мотори, шини-водилки, кабини) од кои едниот (поголем) е за транспорт на лежечки пациенти и медицински материјал, а другиот помал за транспорт на персонал и физички лица.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here