6.9 C
Ohrid
недела, март 7, 2021
Почетна Македонија Ресторан „Две Лири“ и на фирмата „Реском“ Ресен вршат масовно тестирање на...

Ресторан „Две Лири“ и на фирмата „Реском“ Ресен вршат масовно тестирање на своите вработени

Translate (Eng):[gtranslate]

Сопствениците на ресторан „Две Лири“ ресен и на фирмата „Реском“ Ресен, по појавата на прв случај на инфициран вработен со Ковид19 , ги затворија своите капцитети .Сопствениците на ресторан „Две Лири“ ресен и на фирмата „Реском“ Ресен,веднаш контактирале со лаболаторијата „Авицена“ Скопје и договориле извршување на тестирање на сите вработени во ресторан „Две Лири“ ресен и на фирмата „Реском“ Ресен.Тестирањето на сите вработени е на терет на сопствениците , а истото се одвива во текот на денешниот ден, каде екипи на „Авицена“ земаат брисеви и крв од сите вработени во ресторан „Две Лири“ ресен и на фирмата „Реском“ Ресен.Сопстевниците на ресторан „Две Лири“ ресен и на фирмата „Реском“ Ресен, побарале да се изврши двојно тестирање и со земање на Брис , но и со тестирање преку Крв , се со основна цел, да се добијат релевантни податоци.

ваквиот потег на сопствениците на ресторан „Две Лири“ ресен и на фирмата „Реском“ Ресен, се за почит и треба да преставуваат пример и за другите работодавачи ,како треба да се однесуват одговорно спрема здравјето на своите вработени, нивните фамилии, коминтентите ,но и самите себе.Јавното здравје е заедничка обврска на сите нас.

С.Д.

РЕКЛАМА
- Реклами -