Дуи турка во етнички конфликт: Овие избори се борба меѓу ВМРО, СДСМ и Албанците тврди Адеми !!!

Арбер Адеми, носител на пратеничката листа на ДУИ вечерва во изборната дебата на ТВ21 вели дека овие избори се натпревар помеѓу Албанците и двете македонски политички партии, мислејќи на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ.-И на овие избори вистинскиот политички натпревар е меѓу Албанците и двете македонски политички партии.

Познатиот биполар, кои сакаат по секоја цена да го сочуваат ексклузивитетот за клучните државни позиции, но дојде е време ова да заврши, бидејќи македонските политички партии зборуваат за уцени, за условувања од страна на ДУИ. Да, ДУИ уценува ако како уцена го сметате нашето барање да имаме премиер Албанец, уценуваме ако за уцена го сметате тоа Македонија да стане земја еднаква за сите – рече Адеми.

фокус

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here