Мицкоски: Moжни се нови парламентарни избори наесен

Со промените очекувам партијата да функционира без разлика дали ќе ја предводиме идната влада или ќе бидеме во опозиција.За ВМРО-ДПМНЕ е потребно да извојува победа на следните локални избори.Таква победа имаме на претседателските избори, победивме и сега во 39 општини плус градот Скопје, а СДСМ во 26, објаснува лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски.

Со едно рестуктуктутрање, со една нова кадровска промена можеме да постигнеме навистина многу. Но,  не би ме изненадило ако наесен се случат нови предвремени парламентарни избори ако не успееме ниту ние СДСМ ниту друга партија да формира влада. Ако никој не успее да формира влада не ја исклучувам можноста за нови предвремени парламентарни избори наесен-смета Мицкоски.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here