9.3 C
Ohrid
понеделник, декември 6, 2021
Почетна Македонија Тајната на животниот успех на Нина Ангелоска им е позната само на...

Тајната на животниот успех на Нина Ангелоска им е позната само на оние кои не успеале!

Translate (Eng):[gtranslate]

Нашата држава има многу млади успешни лица ,кој со својата работа , упорност,креативност заслужуваат да бидат пример на нашата младина.Меѓу нив се математичари, научници, музичари, спротисти,стопанственици, министри,кој докажуваат дека младоста не е пречка за да бидеш успешен , напротив , тоа некогаш преставува и добар пример на нашата младина , дека пожртвуваноста и знаењето , преставуваат животно богаство кој никој не може да ти го одземе.

На таквите личности не им е целта само да изработат нешто ради ред, за плата, туку таквата работа нив им преставува лично задоволство и се осејќаат исполнети со нивната работа.

Нина Ангеловска , спој на младост и знаење!

РЕКЛАМА

Успешните луѓе во балканските срдини , секогаш зад нив имаат плеада од завидливи и злобни лица, кој единствено нешто што успеале во својот живот преставува само нивната злоба,јавно искажана,како продукт на нивната фрустрираност. Богатата биографија на Младата министерка Ангелоска на професионално поле ,за коај издовојуваме само дел : Нина Ангеловска е министерка за финансии во Владата на Република Северна Македонија,родена е во Скопје во Јули 1988 година. Во 2010 година дипломира на Универзитетот Св. Кирил и Методиј – Економски факултет на департманот Е-Бизнис како најдобар студент на генерацијата и со постигнат успех од 9,94. Добитник е на Манинговата награда за најдобар студент на полето на економски науки.Професионалната кариера ја започнува со основање на првиот веб сајт за групни попусти во Македонија – Групер.мк, веднаш по дипломирањето со што стекнатото знаење го применува во пракса. Групер го предизвикува раздвижувањето на пазарот на е-трговија во земјава, доживува огромен успех, станува лидер на пазарот и се здобива со бројни награди и признанија. Во 2012 година се стекнува со звање Магистер на економски науки во областа на е-бизнис менаџмент. Во 2013 година таа ги започнува докторските студии и во 2016 година се стекнува со научен назив Доктор на науки по организациски науки и управување при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“. Во 2017 година Американската Амбасада ја номинира за Глобалниот Самит на Претприемништво (Global Entrepreneurship Summit 2017) одражн во Индија, каде Ангеловска учествува како претставник претприемач од земјата.

Млада Министерка која успешно ја менаџираше дравната каса во време на Пандемија

Министерството за финасии Ангеловска го превзеде во најтурбулентниот период во историјата на РСМ.Големите буџестки дупки, наследени од владеењето на ВМРО ДПМНЕ , оставија големи траги во економијата во РСМ.Тогашниот премиер Зоран Заев , по смената на министерот Тевдоски ,се одлучи за млад и докажан кадар , кој зад свои неполни 30 години,Ангеловска успеа да создаде респектирана фирма ,која добива лиценца за работа лд „Групер“,водено лице која одлично ги познава и раководи со финасиските токови на глобално ниво. Неразбирлив е фактот ,дека голем дел од владините мерки за справување со Ковид 19 пандемијата , се всушност мерки кој ги предлага на владата министерката Ангелоска и ,за тоа некако чудно се премолчува?! Воедно РСМ беше пред сериозен финасов предизвик, од една страна се појавуваат неопходни потреби од одвојување на силни финасиски средства за здравствениот систем, од друга страна потребно е и голема умешност за државна помош на компаниите ,со цел да се амортизираат загубите во работењето на компаниите со државна финасиска помош.И , во овој сегмент Ангелоска успешно ги реализира сите свој замисли за помош на стопанството и се покажа како добар стопан на државната каса.Одлуките на владата за финасиска помош на исплата на минимална плата на компаниите, Ваучерите „Купувај домашни производи“, ваучерите за летовање ,со кој се даде државна инекција во туристичкиот сектор во право време ,се само дел од успешните проекти на министерката Ангелоска . Она што ја издвојува Ангелоска од останатите министри за финасии во владите на РСМ, преставува нејзината одлучност и енергичност во донесувањето на одлуките на Минситерството за финасии со кое Ангелоска раководи, но и нејзината транспарентност и отчетност ,која може да се класифицира на 13 постулати:

1. Редовно се служи со социјалните мрежиУспешните млади луѓе социјалните мрежи се особено значајни , што подразбира непречен контакт со лица ,кој го имаат клучот на среќата

2. Го минува своето слободно време со фамилијата и своите пријатели,така целото свое слободно време сака да го помине со фамилијата и своите блиски пријатели

3. Сака претерано спорт и рекреација за што го користи само слободното време ,кое попатно ќе и остане , но вежба и дома во раните утрински часови.

4.Секој момент го корисити да чита добра книга , како и безброј на часописи со стручна економско финасиска тематика

5. Непрекинато размислува за успех на професионалниот план

6. Сака долги прошетки во природа и слуша класична музика

7. Посебно става внимание на здрава исхрана со одредена цел

8. Сака да патува и запознава нови хоризонти на професионален план

.9. Спонтана и како и сите млади луѓе осознала дека понекогаш треба да уживаш во својот жиот и сработеното.

10. Професионално работи само работи кој ја исполнуваат.

11. Размислува Филантроски

12. Ја користи во секој момент својата креативност.

13. Добро знае кога е моментот да ги наполни своите батерии, едноставно да се опушти,за потоа да биде одморена и фокусирана на својата одговорна работа.

Кому му пречи успешноста на Нина Ангелоска?

Деновиве создадени се синхронизирани напади преку одредени медиуми кој атакуваат директно на Нина Ангелоска,затоа што пред неколку месеци си ги подигнала својот депозит од „Евростандард Банка“ на семејството Костовски! Ваквите синхронизирани медиусмки напади , со цел да се ослабат политичките преговори за формирање на влада на РСМ , имаат и личен атак на лечење на фрустрации на дечеките кој сакаа да ја исправат кичмата,во што и неуспеаа, но на мала врата маваат по најдобритеминистри во владата на РСМ.

Секако не преставува вест од типот „ Куче касна човек“, вест е кога ќе слушнеме дека „Човек касанл куче“, но кучината скитници во РСМ воопшто не се фокусирале на фактот како тоа сите челни лица на „Евростандард“банка ,вклучително и сосптвениците , една недела прд затворањето на банката ги префрлиле своите депозити во други банки , туку минситерката Ангелсока ,ради некои „етички“норми,како министер требало да ги остави парите во банката и таа од фамозната етика на искривените во кичмите, не требала воопшто да инвестира на свое приватно поле?! Нели малку премногу забеганост на олкавав ,мал простор??!!

За крај, „Постојат два начина на кои човек може да се воздигне: со својата сопствена вештина, или со глупоста на другите“ – Жан де ла Бријер