Иако до скоро пратеникот Мухамед Зеќири беше позитивен на Ковид-19 и не убедуваше да се придржуваме на мерките, денес тој повторно се појави без маска !!!

За пратеникот од редовите на СДСМ Мухамед Зеќири очигледно не важат правилата и протоколите во Собранието на Република Македонија.

Но, освен тоа, за него не важат ниту протоколите кои ги пропиша Комисијата за заразни болести и носењето на заштитни маски на јавни места.

И додека на денешната седница за избор на нова влада Зеќири не носи маска и ја загрозува безбедноста на другите пратеници, тој седеше и надвор од сите етички правила и кодекс на собранието.

текст: Лидер

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here