16.9 C
Ohrid
понеделник, мај 20, 2024
ПочетнаМакедонијаМинистерот за животна средина зборувал Албански бидеќи не го знаел Македонскиот.

Министерот за животна средина зборувал Албански бидеќи не го знаел Македонскиот.

На денешната прес конференција на министерот за животна средина и просторно планирање На ова министерот Нуредини одговори декаполека го учи македонскиот јазик.„Ви благодарам на прашањето, и ве разбирам,многу добро, можам да се изразувам и многудобро ако сакате да знаете, ќе научам полека нормално, обврска е за мене. Албански не баш лошо да знаете, веќе сигурно не зборитеалбански, албански не е лошо. Ќе зборам во иднина и на македонски“, рече Нуредини.

Нуредни на денешната прес конференција семобрати на албански јазик, а новинарските мпрашања ги одговараше на англиски јазик. каде тој го претставуваше четири годишниот план на Министертсвото, му беше упатено новинарско прашање, зошто не зборува на македонски јазик на прес конференциите.„Веќе година ипол сте министер за животна средина и просторно планирање, албански зборувате скромно, македонски речиси,воопшто дали се уште планирате прес конференции на јазикот кој што не е сроден“, праша новинарката.На ова министерот Нуредини одговори дека полека го учи македонскиот јазик.

„Ви благодарам на прашањето, и ве разбирам многу добро, можам да се изразувам и многудобро ако сакате да знаете, ќе научам полекаm нормално, обврска е за мене. Албански не баш лошо да знаете, веќе сигурно не зборитеm албански, албански не е лошо. Ќе зборам воиднина и на македонски“, рече Нуредини. Нуредни на денешната прес конференција се обрати на албански јазик, а новинарските прашања ги одговараше на англиски јазик.

миа/канал77

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
ПОВРЗАНИ СТАТИИ

Најпопуларни

Повеќе постови

Ален Деребан: Почитувани стружани, во среда има прегласување, не далат само 300 гласа за уште еден пратеник !

Почитувани стружани, Врз основа на одлуките донесени од Државната изборна комисија (ДИК), потврдени од Управниот Суд, на ден 22.05.2024 година (среда) гласањето ќе се повтори...

Трагично згасна животот на 18 годишен матурант во Македонија

Средното стручно општинско училиште „Моша Пијаде“- Тетово со емотивна објава се прости од својот матурант Елдон Шабани чиј живот згасна на трагичен начин. – Со...

Марија на матурската забава во Берлин се појави во македонска народна носија!

Марија на матурската забава во Берлин се појави во македонска народна носија! Марија со нејзините родители Игор и Бети Кирески со потекло од Гостивар, живеат...

Во завршна фаза градежните активности за партерно уредување на дворот во Охридската Гимназија

Градежните активности за партерно уредување на дворот на гимназијата „Св. Климент Охридски“ кои се одвиваат во овој момeнт се во завршна фаза. Треба да...