Разбојник нападнал бабичка, не знаел дека е мајстор за боречки вештини (ВИДЕО)

Крадецот кој упаднал во станот на 81-годишната Елизабет Мек Креј во надеж за лесен плен, набрзо на болен начин дознал дека донел погрешна одлука.

На старицата и помогнала 67-годишната Лоренца Марухо, која тренира боречки вештини веќе 26 години и има црн појас во џиу џицу. Иако е висока само 150 сантиметри и тешка 45 килограми, Лоренца лесно го среди провалникот кој ја нападнал нејзината сосетка.

Лоренца за американскиот Си-Би-Ес изјавила дека слушнала врескање на сосетката, каде што крадецот влегол во станот, го зграпчила и го тресела, на го удрила од подот. Елизабет земала бејзбол палка и и помогнала да го победат крадецот.

“Јас излегов меѓу нив двајца, скокнав врз него и почнав да го удирам. Тој стана и сакаше да ми ја искриви раката, но наместо тоа, јас ја извртев неговата. Тој почна да вика дека го боли, и му реков дека не ми е гајле ,затоа што не смееле да ја напаѓа старицата “, рече Луиза.

Нејзините боречки вештини ја шокирале нападнатата сосетка.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here