Дав дена „Мош“,два дена „Интермецо“,после Венко и лекарите се виновни,а обвинителите спијат!?

Ја плаќам ли прескапо цената на политикансвото на јавно обвинителскиот и судскиот „независен“ урнисан систем? Има ли селекција на членовите во кривичниот законик,за некого има важност ,за други не ?! Дали пренесување и ширење на заразни болести за некого е дебел вносен бизнис ,за што ќе плати и дали некогаш ќе плати 4000евра?!

Ова се најчесто поставуваните прашања кој во време на пандемијата со ковид 19, на виделина ја изнесе целокупната урнисаност на правниот систем,невладеењето на законите и тоа како поединците се над државата!!

Зошто не се во притвор газдата ан „Мош“ и останати ?!

Во кривичниот законик предвидени се соодветни мерки на обезбедување на лица кој го прекршиле кривичниот законик,а со цел обезбедување непречено на водење на кривичната постапка.

Конкретно ,сопственикот на „Мош“ во Скопје од акко било утврдено дека истиот на ден 02-10-2020 година постапил спротивно на Член 206 од КЗ на РСМ,неразбирливо е како тоа јавното обвинителство не превземале соодветни мерки и дозволиле истиот повторно на ден 03-10-2020 година да го повтори кривичното дело во смисол на прекршување на член 206 од КЗ на РСМ?! Зошто ОЈО Скопје не побарало мерка притвор за одговорното лице на правниот субјект „Мош“ или ќе дозволат и понтаму да се шири пандемијата со ковид 19 ,а „Мош“ воопшто не му е проблем да плати 4000 евра глоба…?! Доколку за кражба на Леб од продавница се одредува мерка притвор,да не го повторел делото, тогаш неразбирливо е како овие ширачи на пандемија ќе им се дозволи да профитираат од пандемија?!

Два дена „Мош“,наредни два дена „Интермецо“ со Тони Цетински?!

Два дена се џускаа со Владо Герогиев во „Мош“ ,сега два дена ќе се журка Орце Камчев и нееговата свита во кафулето „Интермецо“ на нотите на Тони Цетински!?

И,повторно ќе имаме журки на ширење на пандемија на ковид 19,а повторно за глупоста ќе биде виновен Венко Филипче и Комисијата за заразни болести,лекарите ,медицинските сестри итн?!Од журки до свадби,верски обреди и други глупости,крај нема….

С.Д.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here