Охрид Скај: ВМРО ДПМНЕ дебело плаќа медиуми за оцрнување на Филипче и величење на Вељо Маркоски!?

Лидерот на ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицковски во континуитет од почеток на светската пандемија со Ковид 19 , настапува со крајно смешни обвинувања на адреса на владата и ресорниот министер за здравство Венко Филипче! ВМРО ДПМНЕ ,крајно недолично уште од самиот почеток на пандемијата со ковид 19 ,обвинува за бројките на заболени и починати од ковид 19,ги подели лекарите и медицинскиот персонал според партиската припадност, потоа организираше митинзи за време на рестриктивни мерки , што допринесе да се зголеми бројот на инфицирани лица со ковид 19.

НАМЕРНИ СПИНОВИ НАСОЧЕНИ КОН НАЈСИЛНАТА АЛКА НА ВЛАДАТА ФИЛИПЧЕ.

Крајно смислена и дволична игра на Мицкоски и ВМРО ДПМНЕ ,користејки ја пандемијата со Ковид 19,маките на народот,дури оди до некрофилија , користејќи ја за дневно политички цели бројката на починати лица?

Стратегијата на Мицкоски преку лекарот со одземена лиценца и трговец со артефакти Вељо Маркоски ,започна со негов ангажман по телевизиски дебати,прикажувајќи се како експерт – инфектолог?! Бројните гостувања на Маркоски по телевизиските канали ,каде Маркоски изнесуваше рврдења,а потоа самиот се демантираше , дојде до состојба на негова имплементација во Извршниот комитет на ВМРО ДПМНЕ, со што му се оствари дамнешната желба ан Маркоски ,да биде на ранг на неговата екс сопруга Џулистана Марковска!?

ВМРО ДПМНЕ ја почна својата платена политичка пропаганда насочена против Венко Филипче уште пред почетокот на ковид пандемијата,поточно уште од самото назначување на Филипче за министер за здравство и неговата броба за решавање на статусот на лекарите и болничкиот персонал ,кој беа цели 13 години деградирани до максимум. Од како Филипче успеа да делумно ги санира сите оние штети и долгови ,направени од страна на министрите за смрт на ВМРО ДПМНЕ и од кога Филипче достигна таков рејтинг ,поголем заедно од сите политички лидери на македонската политичка сцена,се запали црвената лампа во ВМРО ДПМНЕ,но таа ескалира во оној момент ,кога Филипче не дозволи ,приватната болница на финасиерот на ВМРО ДПМНЕ Орце Камчев , Систина ,да ги ужива бенефитите кој и беа дадени од страна на ВМРО ДПМНЕ за време на владеењето,од тука започнува хајката врз Филипче ,дебело платена во медиумите во Македонија.

Лично знам ,дека поедини нарачани текстови против Венко Филипче ,се плаќале и до 1000 евра во поедини медиуми,за статии против Венко Филипче.Забеганоста оди до таа мера , што буквално ангажирано платена е една цела војска од медиумски работници,со задолженија да вајгаат податици од катастар за сите имоти кој ги поседува поблиската и подалечна фамилија на Филипче, со посебен акцент на фамилијата на неговата сопруга  и сите да се спинуваат како имоти каде наводно е замешан лично Филипче , со глупави платени текстови за оцрнување на Филипче по секоја цена!?Забегансота одела и до таа мера , што дури оформире платена шпијунска мрежа во министертвото за здраство, со задоление да ги ловат сите тендерски постапки и одлуки на министерството!!!

 

Забеганоста нема крај

 

С.Денесовски OhridSky

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here