Следниот чекор е целосен карантин низ сите општини предупреди Филпче

Mинистерот за здравство Венко Филипче не ја исклучува можноста за целосен или делумен карантин по општините или градовите доколку мерките не се почитуваат.

– Искрено верувам дека овој предложен пакет на рестриктивни мерки кои се практично клучна алка ќе даде резултат. Следниот чекор е целосен карантин, или целозно затварање. Ние сме сега далеку од тоа сценарио, но тоа ќе биде следниот чекор. Ги исцрпуваме можностите, има и можност да се интервенира во јавниот превоз или во скратување на работното време во некои економски компании и угостителски објекти, но тоа се опции. Сакаме да го избегнеме тоа. Добро се димензионирани мерките ако се почитуваат, на тој начин ќе го избегнеме карантинот, рече денеска Филипчe.

Доколку мерките се почитуваат ќе го избегнеме карантинот, но мора сите да се придржуваме до нив, рече денеска

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here