(Видео) Без огномет и масовни собирања, скромно одбележан 11 Октомври во Прилеп

Годинава се одбележуваат 79 години од подигнувањето на востанието против фашистичкиот окупатор на 11 октомври 1941 година кога започнува и борбата за слобода, која пак е продолжување на вековниот сон на македонскиот народ за создавање на сопствена држава.

Но за жал поради пандемијата од сите досегашни години овој најзначен ден во нашата историја во Прилеп се одбележува можеби досега најскромно, под специфични околности, согласно протоколот за одбележување на државни празници и без масовни собири. Вечерва изостана традиционалниот огномет и масовната прослава и собирање во центарот на Прилеп.

Пишува Инфокомпас

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here