И Крсто Мукоски се повлекува од политика, ќе работал како ”Вратар”

Пратеникот Крсто Мукоски, по примерот на неговиот сопартиец и поранешен министер за администрација и информатичко општество, Дамјан Манчевски, реши да се повлече од својата функција во Владата и кариерата да ја продолжи во приватниот сектор.

– Од секогаш сум сакал да работам како вратар уште од тинејџерските денови си викав еден ден ќе отворам фирма за врати и прозори или ќе работам како вратар. Тие што ме паметат од тој период знаат дека секогаш сум посветувал особено внимание на вратите. Токму затоа, сметам дека сум доволно зрел да го остварам својот тинејџерски сон и својот талент да го споделам со другите. – рече Мукоски во обраќањето до јавноста.

Текстот е измислен со цел малку да ве насмее..

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here