Слушнете го легендата Миле Пендик од Охрид – За Зоран Заев Муртинецот ,Мукоски, Арнаудов, Гоце Делчев и ваучерите за туризам

Легендарниот охриѓанец Пендик е дел од анкета на емисијата “Заспиј ако можеш” на Алфа ТВ зборува за темата на емисијата “поделбите меѓу Македонците” но и за други теми од интерес за јавноста.

Покрај Пендик во емисијата со новинарот Горан Момироски зборуваат и неколку други граѓани како и афористичарот од Вевчани Сашо Бетоски, сопственичка на урнат локал во истата општина како и градоначалникот на Вевчани.

Пендик зборува за поранешните пратеници од Охрид, Арнаудов и Василевски, како и за поранешниот пратеник од Вевчани, Крсто Муковски. Покрај тоа Пендик зборува и за други теми, политичките поделби во Охрид, политичкиот реваншизам, соживотот, а најјак дел е оној каде зборува за ваучерите за туризам.

Проследете во продолжение:

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here