Кекеновски: Ви ветувам дека во рок од 90 дена ќе го вратиме бегалецот од Будимпешта

Се плашиме дека по изборите ке ни се преслика ситуацијата од Србија.
Неспобниот технички министер познат по пиши бриши уредбите наместо со Комисијата за заразни болести да работи на намалување на последиците од пандемијата, тој на сметка на мртвите и жртвите се пуштил во ловење на гласови. Ветува брда и долини, 1.000 км патишта, а не гледа дека бројот на зарззени постојно расте. Значи неодговорноста, неспособоста, несовесноста се собрани на едно место, и затоа тој бесрамно го бара гласот на граѓаните, рече Јове Кекеновски носител на листа во ИЕ 2 на Коалиција никогаш северна само Македонија.

– Како несовесниот технички премиер е и Министерката за правда. Нејзините пратиски колеги и функционери му овозмошија на Груевски да избега во Будимпешта, а таа не мрднува ниту со најмалиот прст да го врати и да одговара за другите злодела. Сакаме да им ветиме на граѓните доколу сме дела од законодаваната и извршната власт во рок од 90 дена ке го вратиме бегалецот, онака како што и замина така ке биде и вратен, а украдените пари ке бидат поделени на граѓаните.

Во оваа воспоставена матрица на несериозност, несовесност и јавашлук успешно се вклопува и Уставниот суд кој вчера немаше храброст да ја отфрли Иницијативата за поништување на ст 5 од членот 353 од КЗ кој се однесува злоупотребата на службената позиција во врска со јавните тендери.

Замислете дури 4 од вкупно 9 судии на Уставниот суд се изјасниле дека истиот треба да се поништи бидејќи луѓето кои се обвинети од СЈО за милионски злоупотреби со тендерите ,,страдале.. поради преширокото толкување на оваа одредба. Да ги потсетам Уставните судии и адвокатот подносител дека постои еден институт кој се нарекува Автентично толкување на законот.

Уставните судии се срам за државата и затоа повторно ја бараме оставката на судиите, а доколку тоа не се случи, по конситуирањето ке бараме нивно разрешување – рече Кекеновски.

македонски весник

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here