Нека ни е честит 23 Октомври, Денот на македонската револуционерна борба.

Почитувани граѓани и читатели на Шило Магазин. Формирањето на Македонската револуционерна организација е повод да им оддадеме почит на сите што се бореа, го дадоа својот живот и ја поддржаа македонската револуционерна борба. Борбата за политичка и социјална слобода за Македонија е визијата што обедини граѓани од различни социјални слоеви, со различна верска и етничка припадност. 23 октомври е симбол на континуитетот на организираната борба на македонскиот народ за стекнување сопствена, независна држава Македонија. Нека ни е честит Денот на македонската револуционерна борба!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here