Свештеникот им го уништил најубавиот ден бебето завршило на ургентен со повреди после крштевката

Попот агресивно го потопувал бебето во водата, а тоа постојано плачело, а по церемонијата било полно со модринки по целото тело. На видеото се забележува како мајката во еден момент се тргнува настрана бидејќи не можела да го гледа таквото мачење, а свештеникот упорно одбивал да престане.

„Викавме по него, му велевме да престане, а тој само кажа: ‘Јас така крштевам, оставете ме да си ја завршам својата работа’ и продолжи. Свештеникот нѝ го уништи најубавиот ден, а бебето го однесовме на лекар и 24 часа по инцидентот се уште беше во шок“, раскажала мајката Нтина Шита, која го објавила шокантното видео на својот Фејсбук профил.

„Сум крштевал многу деца. Кога забележав дека детето е под стрес, настојував да го завршам ритуалот што побрзо“, изјавил свештеникот за кипарските медиуми, но ниту извинувањето нема да го спаси од тужба на родителите против него.

Мајката на дете кое се крстело во неделата во Лимасол, Кипар најавила тужба против свештеникот кој ја оддржувал церемонијата на крштевање бидејќи бил исклучително груб кон бебето.

Тој агресивно го потопувал бебето во водата, а тоа постојано плачело, а по церемонијата било полно со модринки по целото тело. На видеото се забележува како мајката во еден момент се тргнува настрана бидејќи не можела да го гледа таквото мачење, а свештеникот упорно одбивал да престане.

„Викавме по него, му велевме да престане, а тој само кажа: ‘Јас така крштевам, оставете ме да си ја завршам својата работа’ и продолжи. Свештеникот нѝ го уништи најубавиот ден, а бебето го однесовме на лекар и 24 часа по инцидентот се уште беше во шок“, раскажала мајката Нтина Шита, која го објавила шокантното видео на својот Фејсбук профил.

„Сум крштевал многу деца. Кога забележав дека детето е под стрес, настојував да го завршам ритуалот што побрзо“, изјавил свештеникот за кипарските медиуми, но ниту извинувањето нема да го спаси од тужба на родителите против него.

 

Σήμερα βάφτισα το μωρό μου!!Δεστε αυτός ο "πάτερ" πως χτυπά το μωρό,να του φωνάζουμε όλοι,να του λέμε σιγά το μωρό και να μας απαντά έτσι βαφτίζω εγώ!! Το μωρό εννοείται ότι μετα ήταν ολοκόκκινο σε όλο του το σώμα και σε σοκ!!😡Αυτός ο άνθρωπος είναι ο πάτερ της παλόδιας και μας χάλασε την πιο όμορφη μέρα!! Όσο για τον τρόπο του ήταν γενικα απαίσιος!!

Gepostet von Ntina Shitta am Sonntag, 18. Oktober 2020

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here