Пукал во воздух за Нова година, половина населба останала без струја

Маж во Хрватска при прослава на Нова година оставил половина населба без струја, откако пукал со пиштол во воздух.

Притоа, тој оштетил електричен кабел од нисконапонската мрежа, а дел од населбата Пишкоровец одредено време останала без струја..

Полицијата веднаш го пронајде мажот и одземено му е оружјето, а за среќа нема настрадани при овој несекојдневен инцидент.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here