Како што растевме ние, така треба да растат и нашите деца: Познатиот охридски Јутјубер Вик Какаротски, ги учи нашите децата како да се дружат и забавуваат истовремено а да не се пред компјутерите !!

Секоја чест за охридскиот јутјубер Викс што ги учи нашите деца да се сакаат и почитуваат, со што компјутерите се заменуваат со физичка активност, трчањее и другарување на еден вистински начин, како што се дружевме ние во нашето време.

Утре, во 17.00ч. на игралиштето „Стобекс“, во организација на активистот и јутубер Вик Какаротски, ќе се одржи и четвртиот „Час на љубовта и другарството“. Целта на овие часови, како што истакна организаторот, е да шириме позитива во овие тешки времиња, како и да се оттргнат децата од компјутерите и да им се овозможи социјализација за време на пандемијата од ковид-19.

 

На утрешниот час, на кој една од темите ќе биде историја, може да учествуваат сите, со задолжително почитување на сите важечки протоколи за заштита од коронавирусот, односно носење маски, држење дистанца и дезинфекција.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here