Целосен карантин од 15 дена на целата територија во Македонија – е единствено решение зa брaнот според Дaниловски

Карантин во траење од две до три недели би го спречил есенскиот бран на кoppoнавиpycот, но би довел до социјална и економска катастрофа.

Ќе се случи невработеност, па и глад, да не бидам патетичен, проблеми со менталното здравје, ќе се соочиме и со епидемии од друг вид.

Не смееме да дозволиме мерките да предизвикаат поголема штета од проблемот заради којшто се преземаат и затоа мораат да бидат дозирани. вели епидемиологот Д-р Драган Даниловски во интервју за Канал 5.

Клучот за „спас“ е во почитувањето на мерките, што мора да бидат дозирани, за да не се создадат други проблеми, додава Даниловски.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here