Директорката Стевановиќ за Фактор- Починатите од КОВИД не се изнесуваат во лимени сандаци од Инфективна клиника,

-Многумина досега ме прашале за ова. Јас лимени сандаци во Клиниката за инфективни болести не сум видела. Починатите пациенти пред да се стават во сандак, според сите протоколи им се прави целосна дезинфекција, а потоа сандакот со посебен механизам се затвора, за да не може да биде отворен, но тоа не се лимени сандаци. Причината зошто се затворени така е за да не дојде до ширење на вирусот во семејството, бидејќи многу обреди се прават кога ќе почине некој, а сето тоа е навистина голем ризик за понатамошно ширење на заразата, истакнува д-р. Стевановиќ за Фактор.

Освен, големиот број починати, граѓаните уште од пред неколку месеци исплашено говорат дека починатите пациенти во болнички услови, на семејствата им биле предавани во лимени сандаци. Бараат одговори зошто е тоа така и дали вирусот е многу поопасен отколку што се зборува. За ова Фактор разговараше со директорката на Инфективната клиника, д-р. Стевановиќ, која вели дека оттаму ниту еден починат пациент не бил изнесен во лимен сандак.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here