Од загадувањето: Ковид19 примен на пулмологија во тешка состојба.

Доцна синоќа, поради компликации со дишењето од загадениот воздух, на Клиниката за пулмологија во Скопје бил донесен вирусот Ковид-19, во тешка состојба и со минимални знаци на живот.

По приемот тој веднаш бил тестиран и откако било утврдено дека е позитивен на коронавирус, дежурниот доктор започнал да го прегледува, но бидејќи немал упат од матичен лекар, прегледот бил прекинат, а тој бил испратен на домашно лекување.

Кооперација се обиде да стапи во контакт со заболениот, кој револтиран од третманот на кој бил изложен, најави протест на кој тој и неговите колеги вируси ќе побараат од државата подобра здравствена заштита и бесплатни маски за да се заштитат од загадувањето.

Коперација

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here