Локален жител на Маврово успеал да ја фотографира рисицата ”Лиса” од неговата тераса.

Во Националниот парк „Маврово” од страна на жител на едно Мавровско село се направени нови фотографии на кои е „уловена“ Лиса, деветта единка која се следи во Програмата за закрепнување на балканскиот рис и носи ГПС околувратник.

😁👍 Деновиве добивме прекрасни слики од рисицата 🐆Лиса🐆 и тоа жител на едно Мавровско село кој оваа убавица ја сликал од својата тераса! Лиса е деветта единка која ја следиме во Програмата за закрепнување на балканскиот рис и носи ГПС околувратник. Драго ни е да потврдиме дека Лиса е здрава единка и стара околу 7 години.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here