Шапеска: Во Македонија не е зголемен бројот на невработени, тоа се нашинците кои си дојдоа странство.

Голем дел од нашите граѓани кои престојуваа во странство, а кои заради пандемијата се вратија и останаа, почнаа да се пријавуваат во агенцијата за вработување, за да имаат пристап до финансиска поддршка од државата, вели министерка за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска во неделното интервју за Радио Слободна Европа.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here