Мвр: Ве молиме за празниците да не употребувате петарди !!!

Според МВР зависно од законот казните се од 200 до 500 евра за нарушување јавен ред и мир, и од 3 до 10 години затвор според кривичниот законик за изработка и продажба на вакви материјали.

Министерството за внатрешни работи и годинава спроведува превентивна кампања за укажување на можните последици од употребата на петарди и други пиротехнички средства, посебно актуелна пред и за време на новогодишните и божиќните празници.

МВР потсетува и на законските одредби во кои е санкционирана употребата на пиротехнички средства и нивната нелегална продажба.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here