Се уште не се знае како ќе се слави Бадник, Василица и Водици: Владиката повикува на почитување на мерките.

 

Дали годинава поради пандемијата ќе се палат бадникови и василичарски огнови? Дали ќе има масовна прослава на Водици, во време кога не смее да се групираат повеќе од 4 лица на отворено до 20-ти јануари, а празникот се одбележува само еден ден порано?

Владиката Петар вели дека треба да изостанат бадникарските огнови, но не гледа причина зошто не би скокале верниците по крстот, доколку строго се почитуваат мерките.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here