21.9 C
Ohrid
вторник, јули 27, 2021
Почетна Македонија Ново музичко натпреварување: Победниците ќе добијат две авторски песни од извонредни македонски...

Ново музичко натпреварување: Победниците ќе добијат две авторски песни од извонредни македонски автори !!!

Translate (Eng):[gtranslate]

Ново музичко натпреварување: Победниците ќе добијат две авторски песни од извонредни македонски автори – еве што треба да направите
Македонски музички таленти – ММТ е Фејсбук страница креирана од извонредни музичари со цел да ги потпомогнат, пред се, младите талентирани музичари да го започнат својот пат кон успехот на македонската сцена.

Секако, како што може да се види од правилникот на Фејсбук страната, не се изоставени од учество и постарите музичари, но, еден од главните услови е истите да не се професионални музичари кои што зад себе имаат авторски песни или се носители на авторски права.

Концептот на Македонски музички таленти – ММТ предвидува две први награди, од кои едната му следува на победникот во делот на народната песна, а другата му следува на оној кој што ќе победи во делот на забавната песна.
Песни од друго говорно подрачје освен македонското нема да бидат прифатени бидејќи натпреварувањето е наменето исклучиво за поддршка на македонската народна и забавна музика.

РЕКЛАМА

Доколку сакате да учествувате, посетете ја нивната официјална Фејсбук страница МАКЕДОНСКИ МУЗИЧКИ ТАЛЕНТИ – ММТ на начин што ќе кликнете ТУКА и прочитајте ги правилата за учество.    МАКЕДОНСКИ МУЗИЧКИ ТАЛЕНТИ

- Реклами -