Градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски денеска стана магистер

Градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски денеска стана магистер, откако го одбрани трудот на тема „Улогата на локалната самоуправа во услови на вонредна и кризна состојба со осврт на епидемија во Општина Куманово”.

– Овој труд е сублимат на пракса и теорија во делот на менаџирањето на кризата со епидемија, истиот ги нотира сите позитивни активности но и пропустите во делот на менаџирањето со кризата, постапките и недостатокот на позитивните законски прописи во брзо разрешување на кризните состојби, вели Димитриевски.

ЗА ПОВЕЌЕ : КУМАНОВСКИ МУАБЕТИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here