МВР и АД „Пошта на Македонија“ ќе соработуваат за побрза испорака на лични документи..

Интензивирањето на соработката помеѓу МВР и АД „Пошта на Македонија“ е една од темите на кои се разговарало на денешната средба на ресорниот министер Оливер Спасовски со генералниот директор Јани Макрадули.

Од МВР соопштуваат дека од двете страни е истакната потребата од формирање работна група која би ги разгледала сите евентуални пречки за испорачување на личните документи на граѓаните на домашна адреса, како и за можните предизвици и насоки за заживување на електронската трговија.

– Министерот Спасовски ја потенцираше поддршката од страна на Министерството за внатрешни работи, како и досега, со единствена цел, граѓаните побрзо и поефикасно да ги добиваат личните документи на домашна адреса, се наведува во соопштението на МВР.

сител

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here