21.4 C
Ohrid
вторник, септември 21, 2021
Почетна Македонија Важи за еден од најомилените актери, човекот кој успеа да донесе свежина...

Важи за еден од најомилените актери, човекот кој успеа да донесе свежина во македонските народи приказни наполни 35 години..

Translate (Eng):[gtranslate]

 

Да му посакаме среќен роденден и уште многу години живот и дело на Владо!
Момчето од македонските народни приказни, денес наполни 35 години!
Владо Дојчиноски е роден на 27 Февруари 1986 година во Охрид. Студирал за глума во Софија, Бугарија.
Почетоците на актерската кариера ги започнува во 2006 година пред студирањето.
По три години од смртта на Колозов носител е на идејата
Продолжување на традицијата снимање македонски народни приказни овој пат во чест на царот.
Така од 2006 година па се до денешен ден има снимено над 500 епизоди од овој несцрплив серијал!
Покрај приказните Владо комитува и во втората сезона на Тврдокорни.
Миленик е на најмладата публика за која има одиграно безброј детски театарски претстави.
Гласот на Владо станува препознатлив по убедливо една од најубавите и најпопуларните турски серии, Збогум Румелија која се снимаше во Македонија 2008/2009 година за неколку години подоцна да го надсинхронизира и одлично го долови гласот на Хасан еден од најсмешните и најинтересните глумци во серијата.
Најголемо хоби на Владо е риболовењето.
На професионален план тој и понатаму активно продолжува да работи за кумановскиот театар.
Уште долго да го гледаме!
Автор на текстот Горан Марковски.

народни приказни, денес наполни 35 години!
Владо Дојчиноски е роден на 27 Февруари 1986 година во Охрид. Студирал за глума во Софија, Бугарија.
Почетоците на актерската кариера ги започнува во 2006 година пред студирањето.
По три години од смртта на Колозов носител е на идејата
Продолжување на традицијата снимање македонски народни приказни овој пат во чест на царот.
Така од 2006 година па се до денешен ден има снимено над 500 епизоди од овој несцрплив серијал!
Покрај приказните Владо комитува и во втората сезона на Тврдокорни.
Миленик е на најмладата публика за која има одиграно безброј детски театарски претстави.
Гласот на Владо станува препознатлив по убедливо една од најубавите и најпопуларните турски серии, Збогум Румелија која се снимаше во Македонија 2008/2009 година за неколку години подоцна да го надсинхронизира и одлично го долови гласот на Хасан еден од најсмешните и најинтересните глумци во серијата.
Најголемо хоби на Владо е риболовењето.
На професионален план тој и понатаму активно продолжува да работи за кумановскиот театар.
Уште долго да го гледаме!
Автор на текстот Горан Марковски.

РЕКЛАМА
- Реклами -