Турунџиева со срце како планина: Дени е предвреме родено дете кои има огромен талент за музика, а нејзината желба беше само да ја запознае нашата Атиџе.

Турунџиева покрај што и помогна нашата Атиџе да добие прекрасен дом, денес и приреди уште едно изненадување, со оглед на тоа што Атиџе ги сака децата, а Сузе пак е наставничка по музичко, се створи прилика Атиџе и ученичката на Сузана, Дени Жерновска која е инаку осмоодделна да се запознае со хероината.

 

– Денес, одлучив да ја исполнам нејзината желба и да им пружам можност (на дистанца) да се запознаат и заеднички да запеат, напиша на Фејсбук наставничката по музичко Сузана Турунџиева и сподели емотивни фотографии од средбата на Атиџе и Дени.

Дени е предвремено родено дете со исклучителен талент. Таа пишува песни, изработува честитки и пее во училишниот хор. И покрај физичката попреченост, оди дури и на часови по танц. Турунџиева ги информира нејзините следбеници дека со Атиџе веќе неколку дена имаат и онлајн активности, помеѓу кои и дружење со нејзините ученици.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here