И покрај што се воведува од утре полициски час, сопствениците на рестораните за свадби најавија нов протест.

Организаторите на прослави излегоа на нов протест пред Владата. Велат пред една недела го доставиле протколот за рестартирање на нивната работа, но од комисјата за заразни болести сеуште немаат добиено никаков одговор. Остануваат на нивните барања да им се дозволи со строги здравствени протоколи да почнат да работата како и останатите угостители кои функционираат во момнтов.

Дополнителен пробем за нив е и тоа што законите за реализација на петтиот пакет помош се заглавени во Собрание. Ако не успеат да аплицираат за помош од следниот месец ќе бидат принудени да ги отпуштата вработените кои веќе долго време се обидуѕваат да ги задржат на работа.

Сопствениците на рестораните за свадби најавија нов протест за во четврток. Нивните објекти не работат речиси една година.

Сител

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here