Апасиев до Заев: Не ти се плашам премиере, јас носам наочари со зелени рачки ти носиш розови, и би сакал да ми ги позајмиш.

Премиере, нит ви се плашам, нит па мислам дека ќе ме одвратите од тоа, како комуницирам со вас. Меѓутоа, од одговорот на прашањето, јас сфатив дека, вие им порачавте на граѓаните дека, Владата нема намера да ги регулира цените на приватните олигарси, сопственици на болници, и тие и во иднина ќе плаќаат по 15 илјади евра за леч ење! Премиере, во ситуација кога над 60 илјади граѓани останаа без работа од ковид кризата, во ситуација кога 450 илјади луѓе живеат со две евра на ден, во ситуација кога две недели ви требаат да земете бpис за тест од Ковид, во ситуација кога нема дежурни аптеки во поли циски час – вие да зборувате, дека условите се исти, во приватните и во јавните болници е СPA МОТА! – Порача Апасиев, видео:

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here