Меѓу починатите од коронавирусот во последното деноноќие има и 32 годишен пациент.

Меѓу починатите од коронавирусот во последното деноноќие има и 32 годишен пациент.

Најмногу починати има во главниот град. Како што информираше попладнево Министерството за здравство, пријавени се вкупно 45 починати. Од нив 20 се од Скопје (89г , 85г , 84г , 83г ,81г ,81г, 77г , 76г , 76г , 76г ,73,71г, 69г, 68г 67г, 66г,62г,61г, 59г, 32г ), 4 од Битола ( 81г, 62г, 61г, 60г ), по 2 од Велес ( 69 г и 56 г ), Гостивар ( 77 г, и 63 г) , Охрид (84 г и 70г), Струмица (73г и 67г) , Кочани (86г и 74г) и Гевгелија (74г и 64г) , по 1 починат од Куманово (78г) , Кавадарци ( 61г), Штип (61г) ,Кичево (73 г) ,Свети Николе (71г), Ресен (77г), Дебар (75г) ,Пробиштип ( 74г ), и Виница (69г ). Сите пријавени пациенти се починати во болнички услови.

Во последните 24 часа се направени 4.555 тестирања, а регистрирани се 1.259 нови случаи.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here