Заев- Нас треба да не наградите а не да не обвинувате за успешните акции така е и во светот

„Не може да се обвинуваат премиерот и министерот за внатрешни работи или слично бидејќи спровеле успешни акции“. Вака премиерот Зоран Заев одговори на повиците за одговорност кои доаѓаат од ВМРО-ДПМНЕ поради лажните пасоши издавани на меѓународни криминалци. Заев тврди дека знае со кои политичари се среќавал Седат Пекер, кој е еден од криминалците кои добиле македонски пасош со лажен идентитет, но не гледа вина во тоа.

„Кога некој открива, осознава и активно процесуира криминал, тој треба да се награди а не да одговара. И тоа се вредностите секаде во светот, така и кај нас. Како што рече и Спасовски, ова е неколкумесечна акција која се работи со меѓународни партнери, за да се спречат ваквите постапки и да се казнат. Луѓето кои се извадени пред суд, се откриени. Дале преку 214 државјанства, со измислени матични броеви преку граѓанин од дома. Сето тоа што се случувало низ годините, децениите, на крајот има успешна завршница да не се повтори никогаш повеќе, а тоа е успешна акција на МВР“, рече Заев.

Повеќе во макфакс

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here