Погледнете колкава е цената на маслото во Германија. (Видео)

Толку е поскапено маслото за јадење. Граѓаните се жалат дека цените растат секојдневно, а тоа најмногу се забележува кај зејтинот. Велат 500 евра не го „крпат“ месецот.

Производителите на маслото за јадење велат дека растот на цената бил неизбежен, бидејќи цените на светските берзи во последниве 6 месеци дупло се зголемиле.

Но погледнете колку изнесува цената на маслото во еден германски супер маркет.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here