Отец Оливер со прекрасна вест: Министерот Филипче ќе се погрижи за девојчето од с.Трубарево кое боледува од тумор на малиот мозок.

После повикот за помош на отец Оливер и од група граѓани на социјалните мрежи, министерот Венко Филипче ветил дека лично ќе се погрижи за малолетното девојче кое боледува од тумор на малиот мозок.

Во продолжение ви ја прикажуваме објавата на о2тец Оливер Петровски.

Очекував брза реакција од министерот Венко Филипче, но волку брза реакција секако дека пријатно ме изненади. Имено, веднаш после објавувањето на случајот на семејство од Трубарево и за здравствената состојба на 17 годишната Магдалена, министерот (кој е еден од најдобрите неурохирурзи) нѐ контактираше со цел да се запознае со реалната медицинска состојба и веднаш да реагира. Тој веднаш нѐ прими и после прегледување на снимките и целокупната медицинска документација, докторот и министер востанови дека Магдалена физички е целосно здрава и нема тумор во мозокот. Слава на Бога!!!
Но секако дека останува да се создадат услови за живот, т.е. да се реновира нивниот дом, проект што од понеделник ќе почнеме да го работиме во соработка со Општина Гази Баба и градоначалникот Борис Георгиевски.
Бидејќи станува збор за лице со попреченост нареден чекор кој што ќе го превземеме е проверка на нивниот статус преку центарот за социјални работи и да помогнеме да ги остварат сите права за надоместоците кои им следуваат.
Огромна благодарност до министерот за здравство г-дин Венко Филипче за брзата реакција и утврдувањето на реалната здравствена состојба на Магдалена.
Бог да ве благослови и награди!!!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here