Еден е Господ, Охрид пример за соживот-Случајната средба на свештеник и помлади луѓе кои со тапани го најавуваат „Ифтар“

Соживот во Охрид од секога постоел. Христијани, муслимани генерации другаруваат и се почитуваат.

На ул. Марко Нестороски во Охрид свештеник го докажа токму тоа. Имено, изминативе денови свештени лица одеа во домовите за да ги осветат ,наспроти големиот христинаски празник Велигден. Во исто време муслиманите се подготвуваат за муслиманскиот празник Бајрам кој ќе го прославуваат на 13 мај. Случајната средба на свештеник и помлади луѓе кои со тапани го најавуваат „Ифтар“, или време кога муслиманите можат да јадат после дневниот пост, остана овековечена и нека пример за идните генерации.

News1.mk

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here