Томитка од Гевгелија лани прочита 438 книги: Читам и до 15 часа во денот!

Читањето книги го практикуваат дел од луѓето во Македонија, кои поради хоби, кои поради пополнување на слободното време. Така се збогатува и речникот и се отвораат нови книжевни светови кои постојат само во литературата.

Томитка Раданлиева од Гевгелија направи несекојдневен потфат во изминатата година, читајќи вкупно 438 книги, што е за поздравување. Таа во разговор за „Фокус“ раскажа за нејзината љубов кон книгите, кои и се најверен другар кога живееме во време на пандемија и контактите е препорачливо да ги сведеме на минимум.

Фокус
Томитка од Гевгелија лани прочита 438 книги: Читам и до 15 часа во денот!
од Fokus
10.01.2022 15:46

Читањето книги го практикуваат дел од луѓето во Македонија, кои поради хоби, кои поради пополнување на слободното време. Така се збогатува и речникот и се отвораат нови книжевни светови кои постојат само во литературата.

Томитка Раданлиева од Гевгелија направи несекојдневен потфат во изминатата година, читајќи вкупно 438 книги, што е за поздравување. Таа во разговор за „Фокус“ раскажа за нејзината љубов кон книгите, кои и се најверен другар кога живееме во време на пандемија и контактите е препорачливо да ги сведеме на минимум

„Читам книги од малечка, уште од предучилишна возраст – ги читав сликовниците со помош на мојата баба. Потоа, љубовта кон книгите ја засадија моите учителки, наставници и професори во основното и средното училиште. Секогаш ги читав лектирите и делата, а некои ги читав и по повеќе пати.

Така, читав секогаш кога имав слободно време, после училиште, или кога ќе завршев со работа. Кога станав мајка, добив многу нови обврски, но, времето за читање книги ми беше се‘ помало и помало. Пред три години, заради здравствени проблеми ја прекинав работата која ја работев долги години и започнав активно и постојано да читам книги“, го започна разговорот Раданлиева.

Зачленувањето во книжевните групи на социјалните мрежи дополнително ја поттикнале да се „зарази“ со книгите кои секојдневно и прават друштво.
За повеќе детали,Тука
Фокус

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here