19.6 C
Ohrid
вторник, јуни 22, 2021
Почетна Македонија Со 7 дневен аранжамн во Калитеа наградени 4 лица ангажирани во Регионален...

Со 7 дневен аранжамн во Калитеа наградени 4 лица ангажирани во Регионален вакцинален пункт во Охрид

Translate (Eng):[gtranslate]

Пожртвуваност, максимална посветеност во работењето, но и во желбата да биде услужен секој граѓанин. Тешко, напорно, како и секоја работа со маса на луѓе од различни карактери, но и тоа не е пречка ангажираните лица во Регионален вакцинален пункт да дадеа се’ од себе во служба на граѓаните. Започнувајќи од редарската служба за која се грижат дел од општинската администрација, но и припадници на Армијата, приемниот дел на пунктот, административно – медицинскиот дел на прием на пациенти, како и медицинскиот дел каде се врши процесот на вакцинација на населението, се до позадинскиот дел на логистика на вакциналниот пункт и, сето тоа да фунционира како швајцарски сат, тоа е регионалниот вакцинален пункт во Охрид.

Ангажирани се сите, секој дава колку може во своето работење, но од СОС БАЛКАНМЕДИА, кој се од првиот ден вклучени во работата на регионалниот вакцинален пункт во Охрид, во првите 10 дена од работењето на пунктот каде секој партиципира колку може, се издвојуваа со својот ангажман 4 лица, кои од првиот ден на самите припреми на вакциналниот пункт, буквално посветено со надчовечки напори работеа на благородната идеја вакцинација, да постане реалност.

Ние од СОС БАЛКАНМЕДИА го вреднуваме трудот на хуманистите и, од таа причина в’чера на четири лица кој работат во вакциналниот пункт во Охирд, СОС БАЛКАНМЕДИА ги награди со 7 дневен аранжман во Калитеа-Р.Грција за по две особи.

РЕКЛАМА

Добитници на платениот 7 дневен аранжан за две лица во Калита -Р.Грција, се лицата :

1.Илкер Мустафа, вработен во Општина Охрид и Кординатор на општинската администрација во Регионален вакцинален пункт во Охрид.

2.Трпкоски Митко, вработен во Општина Охрид, главен ИТ иннжинер и момче за све во Регионалниот вакцинален пункт во Охрид.

3.Цветаноска Весна, вработена во Општина Охрид, дел од општинската администрација која го опслужува Регионалниот вакцинален пункт во Охрид.

 

4.Волканоска Анета, вработена во ЈЗУ „Општа Болница“ Охрид, медицинска сестра која секоја здравствена организација би посакала да ја има во своите редови, ангажирана од првиот ден во Регионален вакцинален пункт во Охрид.

 

- Реклами -