д-р Пановски -Сè што е на отворено не е опасно, а треба да се внимава во затворен простор

Микробиологот Никола Пановски смета дека граѓаните стекнаа колективен имунитет поради природното заразување.

Со оглед на тоа што мерките беа доцна донесени, многу голем дел од населението доби контакт со заразата, некој го поминаа без симптоми некои не знаеја дека го имаа..и некои завршија во болница. Според сите проценки околу 60 проценти ја имаат прележано заразата и повеќето по природен пат, и за жал доста скапо го плативме тој природен имунитет имајќи ги предвид жрт*ите и пост ко*ид синдромите – вели професорот Пановски, за Алфа.

Тој вели се што е на отворено не е опасно.

Ако се исклучиво на отворен простор да, меѓутоа ако се во затворено не. Треба да се внимава кога ќе влегувате во тоалетите и кај што се собираат во затворен простор таму може да се шири болеста. Меѓутоа сепак впечатокот е дека заразата нема да се шири толку како претходно. Добар дел од населението, веќе е имуно. Но и топлото време има влијание за намалување на бројките – вели Пановски.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here