19 C
Ohrid
вторник, јуни 22, 2021
Почетна Македонија Горан Митевски: Ве молам помогнете ми да се сретнам со министерот Венко...

Горан Митевски: Ве молам помогнете ми да се сретнам со министерот Венко Филипче, се работи за моето чедо кое мора да се лекува !!!

Translate (Eng):[gtranslate]

Горан Митревски од Скопје моли за помош, се работи за неговата ќерка која е со дијагноза Аутизам, тој бара само некој да му помогне да отсвари средба со министерот за здравство Венко Филипче.Нема опис за фотографијата.

Анастасија Митевска е 19 годишна девојка, дијагностицирана со Аутистичен Спектрум и има потреба од наша помош да ја оствари својата единствена желба. Благодарение на достигнувањата во медицината, постои интервенција која има голем процент на успешност во лекување на овој проблем, кој што ќе и овозможи на Анастасија, подобрување на нејзините психофизички способности.
Постапката се изведува во Cell Therapy Center EmCell, Киев, Украина и се состои од вбризгување на stem cells во телото, кои го третираат оштетениот дел на мозокот. Самиот процес е доста скап и за истиот се потребни $12000 американски долари, сума која нејзините родители треба да ја обезбедат и најверојатно ќе треба да се повтори. Затоа, во името на Анастасија и нејзините родители, Горан и Татјана Митевски, Ве замолуваме, секако доколку сте во можност, да помогнеме во прибрање на потребните средства. Можно е да е слика од 1 лице

Се обративме до клиника во Киев во Украина им ги достсвивме сите испитувсња и не прифатија за третман со матични клетки,еден третман е 12.000 долари меѓутоа за овие деца кај нас во Македонија не може да се добие конзилиарно мислење за да може да се одобрат средства од фондот, вели таткото Горан.

РЕКЛАМА

Нема опис за фотографијата.

Ова мора еднаш да се смени, бидејќи талкаме по светов цели 15 години и се на сопствен трошок се снаоѓаме сами, бараме помош од хуманите луѓе просто кажано ние питаме за да ги спасиме нашите чеда. Затоа сакам да ве замолам, доколку ова стигне до министерот Венко Филипче дали ќе сака да ме прими во неговиот кабинет, и да ми ги сослуша моите маки….

 

- Реклами -