Oд денеска може и свадби да се прават, но на сватовите ќе им се мери температура, и строго забрането ракување и гушкање на свадбата..

Од денеска можат да се организираат свадби, но гости ќе можат да бидат само оние кои имаат температура пониска од 37,5 степени, а останатите ќе бидат вратени. Организаторот на свадбата, ќе мора да ги контролира гостите дали ќе се гушкаат, а доколку тоа се случи, да ги опомене и да им забрани. Истото правило важи дури и за ракување.
Според протоколот за организирање на свадби, ваквите прослави може да се регистрира и пријави прославата во угостителска комора која води регистар
на свадби, прослави и останати веселби.
Задолжително е при влегувањето нагостите истите да бидат спроведени од
страна на одговорно лице од угостителскиот објект .

Организаторот има за обврска да достави листа на гости и распоред на маси за седење до одговорниот менаџер на угостителскиот објект кој има за обврска да го евидентира секое лице – гостин на прославата. Во случај на доаѓање на лица не евидентирани во листата на гости по добиено одобрение од организаторот ќе им се одобри присуство и ќе бидат внесени во листата за евиденција на присутни гости“, стои во протоколот.

а1он

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here